Aasia ja Afrikka

”Tajine” -Marokkolainen mausteseos lampaalle
Pohjois-Afrikkalainen mausteseos erityisesti lampaalle, mutta myös muille muhennos-ja pataruoille.

5 spices, kiinalainen 5-mauste
Kiinalaisessa 5-mausteessa on täydellinen harmoninen tasapaino makean, mausteisen, katkeran, maanläheisen, mausteisen ja miedon välillä – Yin ja Yang on valmistettu harmonisella maulla astioissa. Mausteseos koostuu kanelista, fenkolista, pippurista, tähtianiksesta ja neilikasta.

Berbere, melko vahva ja hedelmäinen etiopialainen mausteseos.
Sopii Muhennoksiin, riisiruoille, vihanneksille ja kanalle. Erinomainen myös pasteijoiden ja terriinien maustamiseen.

Chakalaka
Chakalaka lisukkeena antaa ruokillesi aina ripauksen Etelä-Afrikkaa ja täydentää poikkeuksellisia ruokia: kasvisruokien kanssa, pääruokana vihannesten, lihan tai kalan kanssa – tai tulkittuna uudelleen keitoksi, lihapullien kanssa ja herkissä muffinsseissa. Chakalaka-mausteseosta käytetään myös poiketen klassisesta Chakalaka-nautinnosta – esimerkiksi grillatussa lihassa tai kalassa ja kasviskeitoissa.

Jerusalem
Antaa tyypillisen israelilaisen maun ja sopii erinomaisesti liha- ja grilliruokien pohjamarinadiksi
Hienoksi jauhettu

Ras el Hanout, autenttinen pohjois-Afrikkalainen seos.
Must-have-mauste couscousin ja itämaisten riisi- ja vihannesruokien valmistukseen. Sopii myös upeasti vuokaruokiin.
Kts. herkullinen resepti!

Red Chiang Mai Curry
Sopii myös siipikarjalle, kalalle, äyriäisille ja äyriäisille. Maistuu upealta kasvisten kanssa – esimerkiksi linssien, punajuuren, kukkakaalin, porkkanoiden ja munakoisojen kanssa.

Ting Ting – aasialainen BBQ mauste
Must-have aasialaisiin grillissä low and slow tai wokpannussa valmistettaviin ruokiin.

Vihreä Thai Curry

Zaatar
Levantikeittiön perinteinen Zaatar mm. vuohenjuustolle, salaateille, dipeille, munaruoille öljyyn sekoitettuna. Aamiaiskeittiön perustuote!.