Skip to main content
  • "Tajine" -Marokkolainen mausteseos lampaalle

    ”Tajine” -Marokkolainen mausteseos lampaalle

    Pohjois-Afrikkalainen mausteseos erityisesti lampaalle, mutta myös muille muhennos-ja pataruoille.

    8,45 

    Pohjois-Afrikkalainen mausteseos erityisesti lampaalle, mutta myös muille muhennos-ja pataruoille.

    Erilaiset pippuri-, paprika- ja chilityypit takaavat optimaalisen terävyyden, kun taas kurkuma, kumina, fenkoli ja kardemumma tarjoavat tyypillisiä itämaisia ​​makuja. Inkivääri tekee kokonaisuuden hedelmäiseksi.

    Ainesosat:
    Cayennechili, kurkuma, korianteri, juustokumina, nigella, pippuri, sarviapilansiemen, paprika, maustepippuri, SINAPINsiemen, chili, inkivääri, fenkoli, valkosipuli, kardemumma.

    Heikin lammasresepti:

    Lammaspata Tajine

    800g lampaan paistia kuutioituna
    1 1/2 tl Tajine maustesekoitusta Mauste.fi
    2 valkosipulin kynttä
    2 rkl hunajaa
    3 rkl oliiviöljyä
    3 dl lihalientä
    80g kuivattuja aprikooseja
    80g kuivattuja taateleita
    3 dl tomaattia paserattuna
    1 rkl tomaattipyrettä
    Suolaa
    Mustapippuria myllystä

    Mausta lammas kuutiot Tajine mausteella ja anna maistua 1/2 tuntia huoneenlämmössä.
    Paista lammaskuutiot ruskeiksi oliiviöljyssä, (Tajine padassa tai valurautapadassa).
    Lisää valkosipuli, hunaja, tomaattipyre sekä kuutioidut hedelmät pataan, Lisää paserattu tomaatti ja lihaliemi.
    Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 1,5 tuntia. Tarkista välillä nesteen määrä ja lisää tarvittaessa vettä tai suolatonta lihalientä.
    Tarkista lopuksi maku ja lisää tarvittaessa mustapippuria ja suolaa..

    Tarjoile rusina couscousin kanssa,
    3dl couscousia
    3dl vettä
    1 tl suolaa
    1/2 tl kurkumaa
    1 dl keltaisia rusinoita

    Kiehauta vesi, suola, kurkumaa, rusinat ja kaada couscousin päälle sekoita nopeasti ja anna tekeytyä 5 minuuttia ja sekoita haarukalla irtonaisesti.

    Terveisin Heikki

    Maista myös näitä