Skip to main content
Chaka laka, etelä-afrikkalainen mausteseos mauste.fi

    Chakalaka

    Chakalaka lisukkeena antaa ruokillesi aina ripauksen Etelä-Afrikkaa ja täydentää poikkeuksellisia ruokia: kasvisruokien kanssa, pääruokana vihannesten, lihan tai kalan kanssa – tai tulkittuna uudelleen keitoksi, lihapullien kanssa ja herkissä muffinsseissa. Chakalaka-mausteseosta käytetään myös poiketen klassisesta Chakalaka-nautinnosta – esimerkiksi grillatussa lihassa tai kalassa ja kasviskeitoissa.

    7,95 

    Eteläafrikkalaisesta kasvisherkusta inspiraationsa saanut seos lisää ylellisiä makuvivahteita muhennoksiin, dippeihin, vihanneksiin, lihaan ja kalaan miellyttävän pikantilla mausteisuudellaan. Se syntyi Johannesburgista 20. vuosisadan puolivälissä maustekastikkeena. Perinteisesti chakalaka nautitaan Mielie Papin, maissijauhoista ja vedestä tai maidosta valmistetun puuron kanssa, jota syödään sormilla, mutta se sopii hyvin myös lihan, kalan ja vihannesten kanssa.

    Hedelmäiset tomaatit ja savustettu paprika antavat Chakalaka-mausteseokselle tyypillisen punaisen värin. Kaneli, kardemumma, neilikka ja kumina houkuttelevat nenän ainutlaatuisella tuoksullaan, chili ja inkivääri antavat tarvittavan mausteisuuden – tämä mausteseos on viimeistelty hienoimmalla käsittelemättömällä merisuolalla ja raa’alla ruokosokerilla. Mausteinen, kuuma – ja tyypillisesti afrikkalainen!

    Jos valmistat perinteistä eteläafrikkalaista ruokaa tai olet yksinkertaisesti avoin uusille asioille, et voi missata mausteista Chakalakaa.

    Chakalaka lisukkeena antaa ruokillesi aina ripauksen Etelä-Afrikkaa ja täydentää poikkeuksellisia ruokia: kasvisruokien kanssa, pääruokana vihannesten, lihan tai kalan kanssa – tai tulkittuna uudelleen keitoksi, lihapullien kanssa ja herkissä muffinsseissa. Chakalaka-mausteseosta käytetään myös poiketen klassisesta Chakalaka-nautinnosta – esimerkiksi grillatussa lihassa tai kalassa ja kasviskeitoissa.

    Chakalakalla maustetut ruoat maistuvat erityisen hyviltä, kun niiden annetaan seistä muutaman tunnin ajan ja kuumennetaan sitten uudelleen, vasta sitten ainesosat avautuvat Chakalaka-kastike voidaan tarjoilla lämpimänä tai kylmänä, ja se sopii hyvin tuoreen leivän ja muhennosten kanssa.

    Sisäpiirin vinkki: Chakalaka-ketsuppi!

    Sekoita 2 rkl Chakalakaa 2 rkl lämpimään veteen

    Anna hautua 5 minuuttia ja sekoita 250 ml:aan ketsuppia

    Ainesosat: Mausteet (valkosipuli, paprika, chili, persilja, salottisipuli, tomaattijauhe, korianteri, kurkuma, Pimenton de la vera (paprika, savu), inkivääri, purjo, rohtosarviapila, kumina, pippuri, juureksia (palsternakka, porkkana, SELLERI), kaneli, maustepippuri, kardemumma, neilikka), käsittelemätön merisuola, Demerara-ruokosokeri.

    Maista myös näitä