Skip to main content
  • Ras el hanout mauste.fi

    Ras el Hanout

    Must-have-mauste couscousin ja itämaisten riisi- ja vihannesruokien valmistukseen. Sopii myös upeasti vuokaruokiin.
    Kts. herkullinen resepti!

    8,95 

    Hienoimpien eksoottisten mausteiden sekoitus on must-have-mauste couscousin ja itämaisten riisi- ja vihannesruokien valmistukseen. Sopii myös upeasti vuokaruokiin.

    Hienoimmista mausteista koostuva mausteseos on pakollinen mauste couscousin ja itämaisten riisi- ja kasvisruokien ja patojen valmistukseen. Jos haluat yhdistää sen mieluummin lihaan, kannattaa valita Pohjois-Afrikalle tyypillinen lammas.

    Reseptiehdotus perunavuoka:
    Ainekset: 850 g naudan lihaa, 2 sipulia, 5 tuoreen valkosipulinkynttä, 300 g tomaatteja, 1 purkki kuorittuja tomaatteja, 500 g perunaa, 50 g kuivattuja viikunoita, 200 g munakoisoja, 2 rkl oliiviöljyä.

    Kuori sipuli ja perunat, voitele vuoka oliiviöljyllä.
    Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi.
    Kuullota sipuli 1 tl öljyssä, mausta liha runsaasti Ras-el Hanoutilla ja merisuolalla, laita viipaleet uunivuokaan, laita sipulit ja soseutetut kuoritut tomaatit lihan päälle ja esipaista 30 minuuttia uunissa. 180 asteeseen esilämmitetty uuni, perunat, tomaatit, munakoisot, viikunat leikattuna viipaleiksi, mausta ras-el-hanoutilla ja 1 tl suolalla, laita esikeitetyn lihan päälle ja paista vielä 30 minuuttia.
    Paista viimeiset 5 minuuttia raastetulla parmesaanijuustolla ja tarjoile kuumana.

    Ainesosat: korianteri, musta kumina, inkivääri, Melegueta-pippuri, cubeb-pippuri, maustepippuri, kumina, galangal, kaneli, rohtosarviapila, muskottipähkinä, Bengalilainen pitkäpippuri, neilikka, kurkuma, laakerinlehti, fenkoli, kardemumma, ruusunkukka, laventelinkukka, tähtianis.

    Maista myös näitä