Skip to main content
 

Mauste.fi joulukalenteri

Mauste.fi joulukalenteri on 24 herkullista maustesekoitusta joulukalenterin muodossa. Tältä sivulta saat lisätietoa joulukalenterin tuotteista klikkaamalla päivän numeroa – mutta vasta kun luukku on auki! 

Joulukalenteri luukku 1
Eggciting

Päivän luukussa:

Eggciting

Täydellinen maustettu suola kananmuna-annoksillesi. Olipa kananmuna keitetty, scrambled, sellaisenaan lasissa tai munakkaana pannulla – maustettua suolaa ei pitäisi puuttua!

Tätä voidaan käyttää monin eri tavoin. Leivän päälle levittäen ja dippien lisäksi voit käyttää sitä myös keittojen ja kastikkeiden maustamiseen. Hienosäätää esim perunasalaattia tai dippikastikkeita. Ripaus leikkeleiden tai juuston päälle.

Makupotkun takaa ainutlaatuinen ja voimakkaan intensiivinen yhdistelmä Himalajan suolahiutaleita, pippuria, valkosipulia, liperiä, sipulia, muskottipähkinää ja Cayenne Chilin lievää mausteisuutta.

Tykkäsitkö mausta? Lähetä meille viesti ja toivo tätä tuotetta kauppaan! 

Joulukalenteri luukku 2
Pizza & Pasta

Päivän luukussa:

Pizza & Pasta

Täydellisesti sovitettu maustesekoitus aitoon makuun italialaisille erikoisuuksille. Helppo käyttää pizzan ja pastan kanssa. Tyypillisellä maullaan se jalostaa lukuisat pizzan ja pastan variaatiot.

Ainesosat: oregano, pippuri, pippuri, sipuli, porkkanat, basilika, valkosipuli, meirami, persilja, purjo.

Joulukalenteri luukku 3
Caprese- tomaattisuola

Päivän luukussa:

Caprese- tomaattisuola

Caprese – italialainen tomaatti- ja mozzarellasalaatti. Välimeren klassikko – erityisen haluttu keveytensä ansiosta alkusalaatiksi.
Tämä mauste sopii tietysti täydellisesti Caprese-salaatin kanssa. Yksinkertaisesti tomaattia ja bufala mozzarellaa. Lisää päälle korkealaatuista Stay Spiced Koroeiki oliiviöljyä. Italialainen klassikko on valmis.

Caprese-tomaattisuola sopii loistavasti tomaatti ja mozzarella yhdistelmälle, mutta se sopii myös kaikkiin muihin Välimeren ruokiin ja tomaattipohjaisiin ruokiin.

Caprese – Mozzarella-tomaattisuola tuoksuu ja maistuu suosituilta Välimeren yrteiltä, basilikalta, oreganolta ja timjamilta. Merisuola ja valkosipuli lisäävät ylimääräisen mausteen tähän yksinkertaiseen ja täyteläiseen suolaan.

Ainesosat: käsittelemätön merisuola (joditon), basilika, oregano, valkosipuli, timjami.

Tykkäsitkö mausta? Lähetä meille viesti ja toivo tätä tuotetta kauppaan! 

Joulukalenteri luukku 4
Kimchi

Päivän luukussa:

Kimchi

Kimchi on perinteinen korealainen fermentoitu kasvisruoka, joka tunnetaan myös nimellä korealainen ”hapankaali”. Erilaisia vihanneksia, kuten kiinalaista kaalia, retiisiä, porkkanaa ja kevätsipulia, fermentoidaan suolalla, mausteilla ja usein äyriäisillä.

Kimchillä on ainutlaatuinen ja voimakas maku. Se on mausteinen, mausteinen ja usein hieman suolainen. Maku vaihtelee käymisen keston ja kokin yksilöllisten mieltymysten mukaan. Paprikajauhe, demerara-sokeri, valkosipuli ja sipuli tarjoavat tasapainoisen makuelämyksen ja inkivääri tarvittavan tuoreuden.

Tämä mausteseos ei sovellu vain kimchin valmistukseen, vaan myös kotitekoiseen makeaan chilikastikkeeseen tai aasialaiseen chilikurkkusalaattiin.

Tee se itse Kimchi:

Jaa 1 pala kiinankaalia pituussuunnassa 4 osaan ja mausta runsaasti merisuolalla. Anna sen sitten levätä 1 1/2 tuntia.
Sillä välin 60g S! Kuumenna DIY Kimchi Spice Mix kiehuvaksi 180 g: lla vettä. Mausta 20 g kalakastikkeella ja 8 g soijakastikkeella ja anna jäähtyä.

Pese nyt kiinalainen kaali juoksevan veden alla. Hiero lehtiä tekemälläsi kimchi-tahnalla ja anna niiden käydä käymispurkissa 5-7 päivää.
Näin korealaista hapankaalia voidaan säilyttää 1-3 kuukautta.

Tykkäsitkö mausta? Lähetä meille viesti ja toivo tätä tuotetta kauppaan! 

Joulukalenteri luukku 5
Californian garlic 1-3mm

Päivän luukussa:

Californian garlic 1-3mm

Valkosipulimme tulee Kaliforniasta, jossa ilmasto-olosuhteet ovat optimaaliset. Nauti siitä lihan, kastikkeiden, salaattien ja erilaisten kasvisruokien mausteena. Rakeiksi rouhittu valkosipuli on vastine valkosipulihiutaleille. Ne maistuvat vahvan mausteisilta, hedelmäisiltä ja purjomaisilta. Rapeat valkosipulirakeemme saavat kypsyä pitkään auringossa ja siten niissä on enemmän makeutta ja erehtymätöntä hedelmäisyyttä. Valkosipulilla on oma äärimmäinen ja ainutlaatuinen maku. Siksi sinun tulisi käyttää harkintaa annostelussa.

Joulukalenteri luukku 6
Sugar & Spice – Oriental

Päivän luukussa:

Sugar & Spice – Oriental

Itä tunnetaan erityisesti lukemattomista yrteistään ja mausteistaan. Ensimmäiset ajatukset vaeltavat sahramista, kurkumasta, maustepippurista juustokuminaan, Ras el Hanoutiin tai muskottipähkinään.

Sugar & Spice, täydellinen itämaisten jälkiruokien maustamiseen. Leivonnaisten, kakkujen (banaanikakku), valmistukseen, piparkakkujen ja keksien valmistukseen tai teen ja kahvin kanssa. Tulet hämmästymään! Käytetään kuten vaniljasokeria!

Luomuksemme Sugar Magic Oriental koostuu mausteisista melko hedelmäisiin mausteisiin, kuten vaniljaan, jotka sopivat ihanteellisesti sokerin kanssa.

Tykkäsitkö mausta? Lähetä meille viesti ja toivo tätä tuotetta kauppaan! 

Joulukalenteri luukku 7
Chakalaka

Päivän luukussa:

Chakalaka

Eteläafrikkalaisesta kasvisherkusta inspiraationsa saanut seos lisää ylellisiä makuvivahteita muhennoksiin, dippeihin, vihanneksiin, lihaan ja kalaan miellyttävän pikantilla mausteisuudellaan. Se syntyi Johannesburgista 20. vuosisadan puolivälissä maustekastikkeena. Perinteisesti chakalaka nautitaan Mielie Papin, maissijauhoista ja vedestä tai maidosta valmistetun puuron kanssa, jota syödään sormilla, mutta se sopii hyvin myös lihan, kalan ja vihannesten kanssa.

Hedelmäiset tomaatit ja savustettu paprika antavat Chakalaka-mausteseokselle tyypillisen punaisen värin. Kaneli, kardemumma, neilikka ja kumina houkuttelevat nenän ainutlaatuisella tuoksullaan, chili ja inkivääri antavat tarvittavan mausteisuuden – tämä mausteseos on viimeistelty hienoimmalla käsittelemättömällä merisuolalla ja raa’alla ruokosokerilla. Mausteinen, kuuma – ja tyypillisesti afrikkalainen!

Jos valmistat perinteistä eteläafrikkalaista ruokaa tai olet yksinkertaisesti avoin uusille asioille, et voi missata mausteista Chakalakaa.

Chakalaka lisukkeena antaa ruokillesi aina ripauksen Etelä-Afrikkaa ja täydentää poikkeuksellisia ruokia: kasvisruokien kanssa, pääruokana vihannesten, lihan tai kalan kanssa – tai tulkittuna uudelleen keitoksi, lihapullien kanssa ja herkissä muffinsseissa. Chakalaka-mausteseosta käytetään myös poiketen klassisesta Chakalaka-nautinnosta – esimerkiksi grillatussa lihassa tai kalassa ja kasviskeitoissa.

Chakalakalla maustetut ruoat maistuvat erityisen hyviltä, kun niiden annetaan seistä muutaman tunnin ajan ja kuumennetaan sitten uudelleen, vasta sitten ainesosat avautuvat Chakalaka-kastike voidaan tarjoilla lämpimänä tai kylmänä, ja se sopii hyvin tuoreen leivän ja muhennosten kanssa.

Sisäpiirin vinkki: Chakalaka-ketsuppi!

Sekoita 2 rkl Chakalakaa 2 rkl lämpimään veteen
Anna hautua 5 minuuttia ja sekoita 250 ml:aan ketsuppia

Ainesosat: Mausteet (valkosipuli, paprika, chili, persilja, salottisipuli, tomaattijauhe, korianteri, kurkuma, pimenton de la vera (paprika, savu), inkivääri, purjo, sarviapila, juustokumina, pippuri, juurekset (palsternakka, porkkana, selleri), kaneli, maustepippuri, kardemumma, neilikka), käsittelemätön merisuola, demerara-ruokosokeri.

Joulukalenteri luukku 8
Blossom salt

Päivän luukussa:

Blossom salt

Kukkasuolamme on kuin värikäs kukkakimppu keittiöösi! Kukkaisen arominsa ansiosta se vie sinut suoraan aurinkoiselle kukkaniitylle. Hienoimmat kukat, kuten ruiskukat, kehäkukat, seljankukat, ruusut ja kanervankukat, eivät vain anna ruoallesi väriä, vaan myös ripauksen luonnollisuutta. Ja ikään kuin se ei olisi tarpeeksi, appelsiininkuoren lisääminen tarjoaa upean tuoksun.

Ripottele kukkasuolaamme runsaasti salaattien, vihannesten tai höyrytetyn kalan päälle. Valkoinen liha, kuten kana, vasikanliha tai possunliha sopivat hyvin sen kukkaiseen aromin kanssa. Olipa kyseessä arominvahvennus tai koriste – kukkasuolamme tuo keittiöösi raikkaan tuulahduksen.

Maku: Hienoin pyramidisuola, jossa on ruusun terälehtien, seljankukkien, kehäkukkien ja kolmen erilaisen ruiskukankukan kukkia. Tuoretta sitrushedelmää varten appelsiininkuori ja villivalkosipuli tarjoavat hienovaraisen valkosipulin maun. Ruohosipuli ja salottisipuli viimeistelevät makuprofiilin täydellisesti.

Demerara raaka ruokosokeri, jalapeno-chili, paprika, sinappijauho, sipuli, valkosipuli, appelsiinihedelmäjauhe (appelsiini, maltodekstriini), savustettu paprika (paprika, savu), vuoristoydinsuola (käsittelemätön), korianteri, cayenne-chili, laakerinlehti.

Tykkäsitkö mausta? Lähetä meille viesti ja toivo tätä tuotetta kauppaan! 

Joulukalenteri luukku 9
Avocado

Päivän luukussa:

Avocado

Avokadomausteessa käytetään hienoja ainesosia, kuten tomaatteja, valkosipulia, chiliä ja merisuolaa.

Kuinka maustaa avokado oikein?

Avokadomauste avokado-luomuksille: avokado paahtoleivällä, guacamole, paistettu avokado munalla, avokadopasta, salaatti avokadolla: mielikuvituksellasi ei ole rajoja. Avokadomaustevalmiste sopii muihin dippeihin, levitteisiin ja hienoihin, kesäisiin punaisiin linssiruokiin.

Soseuta kypsä avokado haarukalla ja ripottele 1 tl mausteseosta sen päälle. Lisää tilkka sitruunamehua, joka antaa raikkaamman maun. Sekoita avokadodippiä ja anna sen seistä 10 minuuttia niin, että maku ehtii kehittyä. Sopii myös grillatuille vihanneksille.

Ainesosat: tomaatti, käsittelemätön merisuola (jodioimaton), sipuli, valkosipuli, chili siemenillä, kumina, sumakki, persilja, sitruunan kuori, salottisipuli, sitruunapippuri (valkopippuri, sitruunan kuori, happo: sitruunahappo, kurkuma), jalapeño-chili.

Joulukalenteri luukku 10
Aglio & Peperoncino pasta spice

Päivän luukussa:

Aglio & Peperoncino pasta spice

Yksi italialaisistamme: valkosipuli ja chili tarjoavat vahvan mausteisuuden. Välimeren yrttien tasapainoinen sekoitus loihtii Bella Italian pastaasi hetkessä.

Aglio & Peperoncino -mausteseos sopii erinomaisesti lukuisiin pastamuunnelmiin. Aglio & Peperoncinolla marinoidut kylmät pastasalaatit ovat hitti juhliin. Lisäksi mausteseos tuo hyvän makupotkun Välimeren vihanneksille, kuten munakoisoille ja kesäkurpitsalle, sugoissa tai jopa lihalle, kalalle ja katkaravuille.

Aglio & Peperoncino on erityisen maukas, jos se startataan lyhyesti etukäteen. Voit tehdä tämän yksinkertaisesti lisäämällä muutama ruokalusikallinen kuumaa (pasta) vettä haluttuun määrään mausteseosta ja anna sen hautua muutaman minuutin ajan.

Chilit ja valkosipuli antavat tälle mausteseokselle erityisen potkun, joka tulee Välimeren yrtteistä, basilikasta ja malmista
Ainesosat: valkosipuli, chili, paprika, sipuli, basilika, oregano, persilja.

Tykkäsitkö mausta? Lähetä meille viesti ja toivo tätä tuotetta kauppaan! 

Joulukalenteri luukku 11
Freshwater fish

Päivän luukussa:

Freshwater fish

Tämä mauste korostaa makean veden kalojen, kuten nieriän, taimenen ja kuhan herkkää makua. Kalat voidaan valmistaa grillissä, uunissa tai pannulla. Voit halutessasi maustaa myös kalan sisäpuolen mausteella.

Mausteinen korianteri, vahva pippuri, käsittelemätön merisuola, tuoksuva hikkorisavusuola ja muut hienot mausteet tuovat esiin paikallisen kalan ainutlaatuisen maun.

Käsittelemätön merisuola (jodioimaton), mausteet (mukaan lukien SELLERI, SINAPI), savusuola, sokeri, pyökkisavuaromi, pippuri, rakuuna, korianteri, cayennechili.

Tykkäsitkö mausta? Lähetä meille viesti ja toivo tätä tuotetta kauppaan! 

Joulukalenteri luukku 12
Pork & Beef

Päivän luukussa:

Pork & Beef

Pork & Beef -yrttimaustevalmiste sai alkunsa kuivakypsytetystä sianlihasta. Erityisesti tälle erinomaiselle possunlihalle olemme luoneet yrttiseoksen, joka korostaa possunlihan hienoa makua eikä ylitä sitä.

Täydellinen kaikille, jotka rakastavat hienoa lihaa yhdistettynä korkealaatuisiin yrtteihin.

Jos haluat grillata porsaan epäsuorasti, suosittelemme maustamaan lihan ennen sen laittamista BBQ-savustukseen tai kamadogrilliin epäsuoralla lämmöllä. Jos grillaat lihaa suoraan, niin mausta se vasta grillauksen jälkeen – näin yrtit eivät pääse palamaan ja saat täydellisen yrttimakuelämyksen.

Ihanteellinen possunlihan maustamiseen. Lihatyypit, kuten kuivakypsytetty posunliha, Duroc, Iberico ja kaikki sianlihaerikoisuudet.

Mausteseos korostaa hienon lihan makua vahvoilla yrteillä. Vaalean valkosipulin ja rosmariinin, makean sipulin, paprikan ja Demeraran raakaruokosokerin sisällöt sopivat täydellisesti Ibericon ja Durocin sekä sianlihaerikoisuuksien, kuten kyljysten, ulkofileen, vartaiden, vatsan, lavan ja fileen kanssa.

Dry aged possu sopii täydellisesti myös yrtti-mausteseoksen kanssa. Voimakkaat pippurin tuoksut Tellicherry-pippurista, cubeb-pippurista ja Bengalin pitkäpippurilla antavat viimeisen potkun, elegantti fleur de sel muuttaa sen harmoniseksi ja vertaansa vailla olevan makukoostumuksen.

Tykkäsitkö mausta? Lähetä meille viesti ja toivo tätä tuotetta kauppaan! 

Joulukalenteri luukku 13
BBQ Vegetable

Päivän luukussa:

BBQ Vegetable

Tämän mausteseoksen avulla voit jalostaa kaikenlaisia vihanneksia, jotka valmistetaan grillillä, pannulla tai uunissa.

Juurekset, kuten porkkanat, selleri tai persiljajuuri, paprikat, kesäkurpitsa, munakoisot, perunat, fenkoli ja paljon muuta. Hienosäädetty koostumus on ihanteellinen myös pastalle ja valkoiselle lihalle.

Klassiset ja epätavalliset ainesosat kuvaavat tämän mausteen luomisen rikkautta. Selleri siemenistä, juurista ja lehdistä sekä sipuli, persilja, purjo ja valkosipuli määrittävät täydellisen vihannesten maun. Seoksen mausteinen ja ihastuttavan mausteinen sävy johtuu savuisesta hikkorisuolasta sekä chilistä, inkivääristä ja kuminasta. Lisäksi sitruunan kuoressa on hieman hedelmäinen komponentti. Hienostuneisuutta täydentävät monet muut mausteet, kuten muskotinkukka, musta-apila, kynteli, korianteri, timjami ja meirami.

Ruokasuola, mausteet (sipuli, valkosipuli, purjo, pippuri, SELLERI, SINAPI, kynteli, korianteri, muskotinkukka, musta-apila, timjami, sitruunankuori, paprika, inkivääri, meirami, kaneli, cayenne-chili, persilja), savusuola , sokeri, pyökkisavun aromi.

Tykkäsitkö mausta? Lähetä meille viesti ja toivo tätä tuotetta kauppaan! 

Joulukalenteri luukku 14
Crispy Chicken

Päivän luukussa:

Crispy Chicken

Mausteinen ja rapea. Tältä täydellisen rapean kanan pitäisi maistua. Ja se oli tavoite, joka meidän piti saavuttaa yhteistyössä nuotion päällikön Tom Heinzlen kanssa. Taistelimme, maistamme, sommittelimme uudelleen ja esittelemme ylpeänä tuloksen.

Rapean kanan mausteseos on hienosti tasapainotettu ja tekee vaikutuksen kevyellä, miellyttävällä mausteisuudella – ja tämä ei ainoastaan ​​sovi yhteen kaikenlaisten lintujen kanssa, vaan se antaa myös katkaravulle tai kukkakaalille ihanan pikantin, mausteisen maun. Se sopii valmistukseen pannussa, uunissa tai grillissä.

Avotulikeittiön nero Tom Heinzle: Crispy Chicken -mausteella jokainen kana muuttuu rapeaksi ilman paistamista. Tom Heinzle käyttää sitä myös katkarapuihin ja kukkakaaliin.

Crispy Chicken on miellyttävän tasapainoinen ja hieman mausteinen mausteseos. Pankokorppujauho (vehnäjauho) ja mausteet kuten paprika, kurkuma, kumina, sarviapilan siemenet ja muut mausteet antavat rapealle kanalle täydellisen maun.

Ainesosat: Pankon korppujauho (VEHNÄJAUHO, ruokaöljy (hydraamaton palmurasva), hiiva), jodioitu ruokasuola, paprika, kurkuma, kumina, sinappijauho, sarviapilan siemenet, pippuri, selleri, kaneli, maustepippuri, sokeri, sipuli, valkosipuli, ananas , sitruunamehua, mausteita.

Tykkäsitkö mausta? Lähetä meille viesti ja toivo tätä tuotetta kauppaan! 

Joulukalenteri luukku 15
Ceviche & Poké, Peru Infusion

Päivän luukussa:

Ceviche & Poké, Peru Infusion

”Ceviche & Poké” -maustesekoituksen, kehitimme yhdessä Ben Perryn kanssa. Ceviche on virkistävä ja kevyt ruokalaji Latinalaisesta Amerikasta, joka on perinteisesti valmistettu tuoreesta kalasta tai äyriäisistä. Pääainesosa marinoidaan sitruuna- tai limemehussa, joka denaturoi kalan proteiinin ja saa ”keitetyn” konsistenssin.

Huuhtele kalat tai äyriäiset huolellisesti kylmän veden alla, taputtele ne kuiviksi ja leikkaa ne pieniksi, tasaisiksi kuutioiksi (noin 1 cm). Varmista, että ne ovat tasaisen kokoisia. Laita kaikki kulhoon ja kaada vastapuristettu sitruuna- tai limemehu kalan päälle niin, että se peittyy kokonaan. Ripottele valmis ceviche-mausteseos kalan päälle ja sekoita hyvin. Peitä kulho ja anna kalan marinoitua jääkaapissa 15-30 minuuttia halutusta konsistenssista riippuen. Parhaiten kylmänä tarjoiltuna, esim. tortillan kanssa

Ihanteellinen kalaruokiin, salaatteihin, dippeihin.

Demerara raaka ruokosokeri, jalapeno-chili, paprika, sinappijauho, sipuli, valkosipuli, appelsiinihedelmäjauhe (appelsiini, maltodekstriini), savustettu paprika (paprika, savu), vuoristoydinsuola (käsittelemätön), korianteri, cayenne-chili, laakerinlehdet.

Tykkäsitkö mausta? Lähetä meille viesti ja toivo tätä tuotetta kauppaan! 

Joulukalenteri luukku 16
Tel Aviv

Päivän luukussa:

Tel Aviv

Tel Aviv on ihanteellinen mauste kaikille BBQ:n ja grillin ystäville – olipa kyseessä liha, juusto tai vihannekset – monipuolinen mausteseos, jota ei pitäisi puuttua grillattaessa ja paistaessa! Haya Molchon vinkki: Mauste sopii erinomaisesti täytetyille paprikoille ja sipulille.

Kuvaus: Tel Aviv – yksinkertaisuus ja hienostuneisuus yhdistettynä. Aivan kuten tässä mausteessa. Pohja: paprikajauhe, merisuola ja raakaruokosokeri – antavat grilliruokille mausteisen paahdetun aromin.

Hienostuneisuus: sekoitus makeaa ja mausteista sinapinsiementä, tuoretta ja hedelmäistä sitruunankuorta ja pieni ripaus Piment d’Espletteä.

Paprika, käsittelemätön merisuola (jodioimaton), valkosipuli, demerara-raaka ruokosokeri, SINAPIN siemenet, korianteri, maustepippuri D’Espelette, sitruunan kuori, oregano, rosmariini, pippuri.Aviv, grill- & roastbeebeef

Joulukalenteri luukku 17
Chilisalt medium hot

Päivän luukussa:

Chilisalt medium hot

Rakastatko chiliä ja suolaa? Tässä olet yhdistänyt molemmat yhteen tölkkiin! Erittäin käytännöllinen ja erittäin herkullinen! Tässä tölkissä yhdistyvät karkea merisuola ja aromaattiset chilit. Chilin ja suolan suhde on visuaalisesti houkutteleva ja ihanasti pyöristetty ja tasapainossa. Keskitulinen 7-8.

Olipa kyseessä liha, kana, kala, äyriäiset tai vihannekset: se antaa pihveille ja vastaaville ylimääräisen mausteisuuden grillatun ruoan kanssa, mutta se tuo myös keskimausteisuutensa optimaalisesti salsoihin, kastikkeisiin, dippeihin ja keittoihin.

Habanerot ovat tulisimpia chilejä. Mausteisuus johtuu kapsaisiinista. Siemenissä ja siemenharjanteissa voi esiintyä jopa 1500 ppm: n kapsaisiinipitoisuuksia. Useimmat ihmiset pitävät vesiliuosta, jonka pitoisuus on 0,5 ppm, kapsaisiinia jo pistävänä. Scovillen asteikolla mitatut habanerojen arvot ovat 100 000–500 000 yksikköä. Maku on äärimmäistä mausteisuutta lukuun ottamatta trooppisen hedelmäinen.

Meksikossa, Brasiliassa ja Perussa habanerot ovat olennainen osa ruokaa.

Tykkäsitkö mausta? Lähetä meille viesti ja toivo tätä tuotetta kauppaan! 

Joulukalenteri luukku 18
BOSS!

Päivän luukussa:

BOSS!

Currysekoitus erityisesti kaikille hyvän maun sankareille! Mausteseos klassisiin makkararuokiin hot dogien tai currywurst-muunnelman viimeistelyyn. Ripottele vain paistetun tai grillatun makkaran päälle ja nauti. Tai tee siitä herkullinen grillikastike ja sekoita ketsuppi, majoneesi ja BOSS!

BOSS Curry Mixin voit valmistaa herkullisen runsaita välipaloja kotona, kuten tämä Salzburgin klassikko: Paista tai grillaa bratwurst, leikkaa sämpylä pituussuunnassa ja paista se kevyesti. Täytä sämpylät makkaralla ja keskihienoksi hienonnetulla raa’alla sipulilla, persiljalla ja BOSSilla tuunatulla tulisella sinapilla! Joillekin lisätään myös ketsuppia maun pyöristämiseksi.

Kurkuma, korianteri, kumina, sarviapilan siemenet, paprika, maustepippuri, sinapinsiemenet, chili, valkosipuli, inkivääri, fenkoli, kardemumma, sitruunaruoho, käsittelemätön merisuola (joditon), sipuli, kaneli.

Tykkäsitkö mausta? Lähetä meille viesti ja toivo tätä tuotetta kauppaan! 

Joulukalenteri luukku 19
Cajun - Alabama Style

Päivän luukussa:

Cajun – Alabama Style

Kuuma mausteseoksemme amerikkalaisiin keittiöihin Cajun ja Creole. Espanjasta, Ranskasta ja Afrikasta tulleet maahanmuuttajat muokkasivat näitä Yhdysvaltain eteläisten osavaltioiden ruokia ajan myötä, ja tuomme tämän upean maun lautasellesi!

Todellinen hitti grillissä! Cajun – Alabaman tyyli – Grillimausteet ovat monipuolisia erilaisille lihoille. Jos haluat kokeilla kalaa eri tavalla, kokeile Cajun-grillimausteella. Cajun Rub on täydellinen mausteseos niille, jotka haluavat olla mausteisia ja mausteisia grillauksen suhteen.

Musta- ja valkopippuria, chiliä (cayenne, ancho, bird eye), käsittelemätöntä merisuolaa, oreganoa, timjamia, sipulia, valkosipulia.

Tykkäsitkö mausta? Lähetä meille viesti ja toivo tätä tuotetta kauppaan! 

Joulukalenteri luukku 20
Hummus Falafel maustesuola

Päivän luukussa:

Hummus Falafel maustesuola

Nopea ja maukas? Hummus & Falafel Spice Mix yhdistää itämaisten mausteiden klassikot, kuten valkosipulin, korianterin, savustetun paprikan, bengalilaisen pitkäpippurin, sitruunankuoren ja paljon muuta. täydellisesti yhdessä ja tarjoaa optimaalisen makupotkun.

Hummus on itämainen erikoisuus, joka on valmistettu kikherneistä, seesamisoseesta, oliiviöljystä, sitruunamehusta ja mausteista. Falafelit paistetaan öljyssä.

Hummus:

Kuumaa vettä ja 5 g Hummus Falafelia maustetta. Kuumenna mausteseos kiehuvaksi – lisää 130 g kikherneitä ja sekoita/murskaa vahvasti oliiviöljyn kanssa.

Vinkkimme: Voi hienosäädä Stay Spiced punajuurijauheella ja antaa siten upeaa väriä lautaselle.

Falaffeli:

250 g kikhernejauhoja, 1/2 tl leivinjauhetta, 180 g vettä, 1 rkl oliiviöljyä, 1 rkl mausteseosta
Sekoita kaikki kuivauskomponentit, lisää haaleaa vettä, anna sen levätä tunnin ajan ja paista falafel sitten pannulla öljyllä.

Maustesuola, ainesosat: käsittelemätön merisuola (joditon), kumina, valkosipuli, korianteri, savustettu paprika (paprika, savu), sipuli, sitruunahedelmäjauhe (sitruunamehu, maltodekstriini), bengalilainen pitkä pippuri, sitruunan kuori, persilja, korianteri.

Joulukalenteri luukku 21
Caraway

Päivän luukussa:

Caraway

Kumina on maustekasvi, joka tulee umbelliferous-perheestä ja jota kutsutaan kasvitieteellisesti nimellä Carum carvi. Kasvi on kotoisin pääasiassa Euroopasta, Aasiasta ja Pohjois-Afrikasta, ja sitä on viljelty ja käytetty tuhansia vuosia.

Vahvan makunsa ansiosta kumina pystyy maustamaan myös (rasvaisia) liharuokia, kuten paistettua hanhea, sianlihaa tai lammasta, gulassia ja muhennoksia. Se sopii erinomaisesti myös kastikkeiden, keittojen, vihannesten, juuston ja salaattien sekä leivän, kakkujen ja leivonnaisten maustamiseen. Riippumatta siitä, mihin käytät sitä, löydät sen kokonaan tai jauhetussa muodossa, jotta voit käyttää sitä optimaalisesti ruokiisi.

Tykkäsitkö mausta? Lähetä meille viesti ja toivo tätä tuotetta kauppaan! 

Joulukalenteri luukku 22
Jerusalem- meat & vegetable spice

Päivän luukussa:

Jerusalem- meat & vegetable spice

Jerusalem antaa tyypillisen israelilaisen maun, joka sopii erinomaisesti liha- ja grilliruokien pohjamarinadiksi.

Haya Molchon vinkki: sivele pihvit pienellä öljyllä tai tee maustemarinadi edellisenä päivänä ja levitä se vihannesten, kuten paprikan, sipulin ja kesäkurpitsan, mutta myös lihan päälle ja anna levätä jääkaapissa. Paista lopuksi ja tarjoile.

Tämän marinadin kanssa vihannekset ja liha sopivat hyvin. Myös dippien, kuten Labneh, Hummus & Co kanssa.

Jerusalem: perinne, joka säilyy ja jota arvostetaan. Perusrakenteen muodostavat keittiön perusmausteet, kuten paprika, valkosipuli ja merisuola. Tuote saa hienon ja hienostuneen terävyyden inkivääristä, kurkumasta ja ripaus chiliä.

Ainesosat: Kurkuma, paprika, käsittelemätön merisuola (jodimaton), valkosipuli, kumina, muskottipähkinä, korianteri, maustepippuri.

Joulukalenteri luukku 23
Turkey-chicken mix

Päivän luukussa:

Turkey-chicken mix

Tämän klassisen kanan ja kalkkunan mausteseoksen avulla voit jalostaa minkä tahansa tyyppisiä lintuja makusi mukaan!

Vinkki: Sekoita mauste oliiviöljyyn ja levitä linnun nahan alle.

Jos sinulla ei ole grilliä kotona, sekään ei ole ongelma: Koska jos kana valmistetaan uunissa, sinulla on silti hienoja grillin makuvivahteita – hikkorisavustetun suolan miellyttävä savuinen maku varmistaa sen.

Hellävaraisesti jauhetut pippurit, käsittelemätön vuorisuola, savustettu suola ja muut herkulliset mausteet, kuten paprika, sipuli, oregano, korianteri ja meirami Thüringenin huippulaadulla ovat tämän tasapainoisen mausteseoksen sydän!

Suola, mausteet (mukaan lukien paprika, pippuri, sipuli, oregano, timjami, meirami, muskottipähkinä, persilja, valkosipuli, SELLERI, SINAPPI, tomaatti, korianteri, kurkuma, kaneli, cayenne-chili, kikhernejauho, sarviapilan siemenet, kumina), savustettu suola, sokeri, pyökinsavun aromi.

Tykkäsitkö mausta? Lähetä meille viesti ja toivo tätä tuotetta kauppaan! 

Joulukalenteri luukku 24
Black Gold-three pepper blend

Päivän luukussa:

Black Gold-three pepper blend

Kolmen hienon pippurilajikkeen koostumus – Intiasta peräisin oleva Tellicherry pepper, Malesiasta peräisin oleva cubeb-pippuri ja Indonesiasta peräisin oleva bengalilainen pitkähäntäpippuri.

Pippuriseos ”Black Gold” sopii täydellisesti grillattujen ruokien ja erilaisten lihojen, kuten naudanlihan, karitsan ja riistan, kanssa, mutta seos on välttämätön myös välipalafaneille tomaattien, juuston, salaatin, pekonin ja erilaisten makkaroiden kanssa. Todellinen monitaituri, joka voi loistaa myös marinadin lisäaineena. Kolmen pippurilajikkeen ainutlaatuinen vuorovaikutus takaa erityisen makuelämyksen kaikissa tilanteissa.

Tellicherry-, cubeben- ja bengalipippurista valmistettu pippuritrilogia ”Black Gold” jalostaa kaikki suolaiset ruoat miellyttävän tyylikkäällä mausteisuudella ja lämpimän makeilla mauilla. Kaikkiin ruokiin aamiaismunista pihveihin.

Pippuriseoksemme ”Black Gold” koostuu kolmesta pippurityypistä:

Tellicherry pippuri on ulkonäöltään samanlainen kuin mustapippuri, mutta se on yksi hienoimmista pippurierikoisuuksista maailmassa. Se inspiroi aluksi puumaisella ja voimakkaasti mausteisella tuoksulla ja maussa on miellyttävä mausteisuus. Se on paljon voimakkaampi, syvempi, lämpimämpi ja pähkinäisempi kuin mustapippuri.

Tähän lisätään kuutiopippuria, joka maistuu melko miedolta, mutta kuohuviiniä mausteisuutta ei kannata hukata. Sitruunan ja eukalyptuksen hedelmäiset muistiinpanot antavat miellyttävän tuoreuden. Cubeben-pippuri harmonisoituu ihanteellisesti liha-, vihannes- ja riistaruokien kanssa.

Tähän lisätään Cubeb-pippuria, joka maistuu melko miedolta. Sitruunan ja eukalyptuksen hedelmäiset muistiinpanot antavat miellyttävän tuoreuden. Cubeb-pippuri harmonisoituu ihanteellisesti liha-, vihannes- ja riistaruokien kanssa. Pippuria voi käyttää myös suklaajälkiruoissa – ihanan erikoisen makuyhdistelmän aikaansaamiseksi.

Kolmas joukossa on Bengalin pitkähäntäpippuri, todellinen herkkumauste, jossa on suuri osuus eteerisiä öljyjä. Pitkähäntäpippuri maistuu samanlaiselta kuin mustapippuri, mutta on mausteisempi, hienostuneen makea, lämpimiä ja hieman hapahkoja vivahteita. Se on mausteinen ja voimakas, samalla miellyttävän makea ja harmonisoituu täydellisesti lihan, kalan, juuston ja viinikastikkeiden kanssa. Se sopii hyvin aasialaisten ja intialaisten ruokien kanssa. Se antaa erityisen maun makeille hedelmille, kuten mansikoille ja ananakselle.

Mauste.fi joulukalenteri 2024
Mauste joulukalenteri