Skip to main content
 

Mauste.fi joulukalenteri

Mauste.fi joulukalenteri on 24 herkullista maustesekoitusta joulukalenterin muodossa. Tältä sivulta saat lisätietoa joulukalenterin tuotteista klikkaamalla päivän numeroa – mutta vasta kun luukku on auki! 

Joulukalenteri luukku 1
Eggciting

Päivän luukussa:

Eggciting

Täydellinen maustettu suola kananmuna-annoksillesi. Olipa kananmuna keitetty, scrambled, sellaisenaan lasissa tai munakkaana pannulla – maustettua suolaa ei pitäisi puuttua!

Tätä voidaan käyttää monin eri tavoin. Leivän päälle levittäen ja dippien lisäksi voit käyttää sitä myös keittojen ja kastikkeiden maustamiseen. Hienosäätää esim perunasalaattia tai dippikastikkeita. Ripaus leikkeleiden tai juuston päälle.

Makupotkun takaa ainutlaatuinen ja voimakkaan intensiivinen yhdistelmä Himalajan suolahiutaleita, pippuria, valkosipulia, liperiä, sipulia, muskottipähkinää ja Cayenne Chilin lievää mausteisuutta.

Tykkäsitkö mausta? Lähetä meille viesti ja toivo tätä tuotetta kauppaan! 

Joulukalenteri luukku 2
Pizza & Pasta

Päivän luukussa:

Pizza & Pasta

Täydellisesti sovitettu maustesekoitus aitoon makuun italialaisille erikoisuuksille. Helppo käyttää pizzan ja pastan kanssa. Tyypillisellä maullaan se jalostaa lukuisat pizzan ja pastan variaatiot.

Ainesosat: oregano, pippuri, pippuri, sipuli, porkkanat, basilika, valkosipuli, meirami, persilja, purjo.

Joulukalenteri luukku 3
Caprese- tomaattisuola

Päivän luukussa:

Caprese- tomaattisuola

Caprese – italialainen tomaatti- ja mozzarellasalaatti. Välimeren klassikko – erityisen haluttu keveytensä ansiosta alkusalaatiksi.
Tämä mauste sopii tietysti täydellisesti Caprese-salaatin kanssa. Yksinkertaisesti tomaattia ja bufala mozzarellaa. Lisää päälle korkealaatuista Stay Spiced Koroeiki oliiviöljyä. Italialainen klassikko on valmis.

Caprese-tomaattisuola sopii loistavasti tomaatti ja mozzarella yhdistelmälle, mutta se sopii myös kaikkiin muihin Välimeren ruokiin ja tomaattipohjaisiin ruokiin.

Caprese – Mozzarella-tomaattisuola tuoksuu ja maistuu suosituilta Välimeren yrteiltä, basilikalta, oreganolta ja timjamilta. Merisuola ja valkosipuli lisäävät ylimääräisen mausteen tähän yksinkertaiseen ja täyteläiseen suolaan.

Ainesosat: käsittelemätön merisuola (joditon), basilika, oregano, valkosipuli, timjami.

Tykkäsitkö mausta? Lähetä meille viesti ja toivo tätä tuotetta kauppaan! 

Joulukalenteri luukku 4
Kimchi

Päivän luukussa:

Kimchi

Kimchi on perinteinen korealainen fermentoitu kasvisruoka, joka tunnetaan myös nimellä korealainen ”hapankaali”. Erilaisia vihanneksia, kuten kiinalaista kaalia, retiisiä, porkkanaa ja kevätsipulia, fermentoidaan suolalla, mausteilla ja usein äyriäisillä.

Kimchillä on ainutlaatuinen ja voimakas maku. Se on mausteinen, mausteinen ja usein hieman suolainen. Maku vaihtelee käymisen keston ja kokin yksilöllisten mieltymysten mukaan. Paprikajauhe, demerara-sokeri, valkosipuli ja sipuli tarjoavat tasapainoisen makuelämyksen ja inkivääri tarvittavan tuoreuden.

Tämä mausteseos ei sovellu vain kimchin valmistukseen, vaan myös kotitekoiseen makeaan chilikastikkeeseen tai aasialaiseen chilikurkkusalaattiin.

Tee se itse Kimchi:

Jaa 1 pala kiinankaalia pituussuunnassa 4 osaan ja mausta runsaasti merisuolalla. Anna sen sitten levätä 1 1/2 tuntia.
Sillä välin 60g S! Kuumenna DIY Kimchi Spice Mix kiehuvaksi 180 g: lla vettä. Mausta 20 g kalakastikkeella ja 8 g soijakastikkeella ja anna jäähtyä.

Pese nyt kiinalainen kaali juoksevan veden alla. Hiero lehtiä tekemälläsi kimchi-tahnalla ja anna niiden käydä käymispurkissa 5-7 päivää.
Näin korealaista hapankaalia voidaan säilyttää 1-3 kuukautta.

Tykkäsitkö mausta? Lähetä meille viesti ja toivo tätä tuotetta kauppaan! 

Joulukalenteri luukku 5
Californian garlic 1-3mm

Päivän luukussa:

Californian garlic 1-3mm

Valkosipulimme tulee Kaliforniasta, jossa ilmasto-olosuhteet ovat optimaaliset. Nauti siitä lihan, kastikkeiden, salaattien ja erilaisten kasvisruokien mausteena. Rakeiksi rouhittu valkosipuli on vastine valkosipulihiutaleille. Ne maistuvat vahvan mausteisilta, hedelmäisiltä ja purjomaisilta. Rapeat valkosipulirakeemme saavat kypsyä pitkään auringossa ja siten niissä on enemmän makeutta ja erehtymätöntä hedelmäisyyttä. Valkosipulilla on oma äärimmäinen ja ainutlaatuinen maku. Siksi sinun tulisi käyttää harkintaa annostelussa.

Joulukalenteri luukku 6
Sugar & Spice – Oriental

Päivän luukussa:

Sugar & Spice – Oriental

Itä tunnetaan erityisesti lukemattomista yrteistään ja mausteistaan. Ensimmäiset ajatukset vaeltavat sahramista, kurkumasta, maustepippurista juustokuminaan, Ras el Hanoutiin tai muskottipähkinään.

Sugar & Spice, täydellinen itämaisten jälkiruokien maustamiseen. Leivonnaisten, kakkujen (banaanikakku), valmistukseen, piparkakkujen ja keksien valmistukseen tai teen ja kahvin kanssa. Tulet hämmästymään! Käytetään kuten vaniljasokeria!

Luomuksemme Sugar Magic Oriental koostuu mausteisista melko hedelmäisiin mausteisiin, kuten vaniljaan, jotka sopivat ihanteellisesti sokerin kanssa.

Tykkäsitkö mausta? Lähetä meille viesti ja toivo tätä tuotetta kauppaan! 

Joulukalenteri luukku 7
Chakalaka

Päivän luukussa:

Chakalaka

Eteläafrikkalaisesta kasvisherkusta inspiraationsa saanut seos lisää ylellisiä makuvivahteita muhennoksiin, dippeihin, vihanneksiin, lihaan ja kalaan miellyttävän pikantilla mausteisuudellaan. Se syntyi Johannesburgista 20. vuosisadan puolivälissä maustekastikkeena. Perinteisesti chakalaka nautitaan Mielie Papin, maissijauhoista ja vedestä tai maidosta valmistetun puuron kanssa, jota syödään sormilla, mutta se sopii hyvin myös lihan, kalan ja vihannesten kanssa.

Hedelmäiset tomaatit ja savustettu paprika antavat Chakalaka-mausteseokselle tyypillisen punaisen värin. Kaneli, kardemumma, neilikka ja kumina houkuttelevat nenän ainutlaatuisella tuoksullaan, chili ja inkivääri antavat tarvittavan mausteisuuden – tämä mausteseos on viimeistelty hienoimmalla käsittelemättömällä merisuolalla ja raa’alla ruokosokerilla. Mausteinen, kuuma – ja tyypillisesti afrikkalainen!

Jos valmistat perinteistä eteläafrikkalaista ruokaa tai olet yksinkertaisesti avoin uusille asioille, et voi missata mausteista Chakalakaa.

Chakalaka lisukkeena antaa ruokillesi aina ripauksen Etelä-Afrikkaa ja täydentää poikkeuksellisia ruokia: kasvisruokien kanssa, pääruokana vihannesten, lihan tai kalan kanssa – tai tulkittuna uudelleen keitoksi, lihapullien kanssa ja herkissä muffinsseissa. Chakalaka-mausteseosta käytetään myös poiketen klassisesta Chakalaka-nautinnosta – esimerkiksi grillatussa lihassa tai kalassa ja kasviskeitoissa.

Chakalakalla maustetut ruoat maistuvat erityisen hyviltä, kun niiden annetaan seistä muutaman tunnin ajan ja kuumennetaan sitten uudelleen, vasta sitten ainesosat avautuvat Chakalaka-kastike voidaan tarjoilla lämpimänä tai kylmänä, ja se sopii hyvin tuoreen leivän ja muhennosten kanssa.

Sisäpiirin vinkki: Chakalaka-ketsuppi!

Sekoita 2 rkl Chakalakaa 2 rkl lämpimään veteen
Anna hautua 5 minuuttia ja sekoita 250 ml:aan ketsuppia

Ainesosat: Mausteet (valkosipuli, paprika, chili, persilja, salottisipuli, tomaattijauhe, korianteri, kurkuma, pimenton de la vera (paprika, savu), inkivääri, purjo, sarviapila, juustokumina, pippuri, juurekset (palsternakka, porkkana, selleri), kaneli, maustepippuri, kardemumma, neilikka), käsittelemätön merisuola, demerara-ruokosokeri.

Joulukalenteri luukku 8
Blossom salt

Päivän luukussa:

Blossom salt

Kukkasuolamme on kuin värikäs kukkakimppu keittiöösi! Kukkaisen arominsa ansiosta se vie sinut suoraan aurinkoiselle kukkaniitylle. Hienoimmat kukat, kuten ruiskukat, kehäkukat, seljankukat, ruusut ja kanervankukat, eivät vain anna ruoallesi väriä, vaan myös ripauksen luonnollisuutta. Ja ikään kuin se ei olisi tarpeeksi, appelsiininkuoren lisääminen tarjoaa upean tuoksun.

Ripottele kukkasuolaamme runsaasti salaattien, vihannesten tai höyrytetyn kalan päälle. Valkoinen liha, kuten kana, vasikanliha tai possunliha sopivat hyvin sen kukkaiseen aromin kanssa. Olipa kyseessä arominvahvennus tai koriste – kukkasuolamme tuo keittiöösi raikkaan tuulahduksen.

Maku: Hienoin pyramidisuola, jossa on ruusun terälehtien, seljankukkien, kehäkukkien ja kolmen erilaisen ruiskukankukan kukkia. Tuoretta sitrushedelmää varten appelsiininkuori ja villivalkosipuli tarjoavat hienovaraisen valkosipulin maun. Ruohosipuli ja salottisipuli viimeistelevät makuprofiilin täydellisesti.

Demerara raaka ruokosokeri, jalapeno-chili, paprika, sinappijauho, sipuli, valkosipuli, appelsiinihedelmäjauhe (appelsiini, maltodekstriini), savustettu paprika (paprika, savu), vuoristoydinsuola (käsittelemätön), korianteri, cayenne-chili, laakerinlehti.

Tykkäsitkö mausta? Lähetä meille viesti ja toivo tätä tuotetta kauppaan! 

Joulukalenteri luukku 9
Avocado

Päivän luukussa:

Avocado

Avokadomausteessa käytetään hienoja ainesosia, kuten tomaatteja, valkosipulia, chiliä ja merisuolaa.

Kuinka maustaa avokado oikein?

Avokadomauste avokado-luomuksille: avokado paahtoleivällä, guacamole, paistettu avokado munalla, avokadopasta, salaatti avokadolla: mielikuvituksellasi ei ole rajoja. Avokadomaustevalmiste sopii muihin dippeihin, levitteisiin ja hienoihin, kesäisiin punaisiin linssiruokiin.

Soseuta kypsä avokado haarukalla ja ripottele 1 tl mausteseosta sen päälle. Lisää tilkka sitruunamehua, joka antaa raikkaamman maun. Sekoita avokadodippiä ja anna sen seistä 10 minuuttia niin, että maku ehtii kehittyä. Sopii myös grillatuille vihanneksille.

Ainesosat: tomaatti, käsittelemätön merisuola (jodioimaton), sipuli, valkosipuli, chili siemenillä, kumina, sumakki, persilja, sitruunan kuori, salottisipuli, sitruunapippuri (valkopippuri, sitruunan kuori, happo: sitruunahappo, kurkuma), jalapeño-chili.

Joulukalenteri luukku 10
Aglio & Peperoncino pasta spice

Päivän luukussa:

Aglio & Peperoncino pasta spice

Yksi italialaisistamme: valkosipuli ja chili tarjoavat vahvan mausteisuuden. Välimeren yrttien tasapainoinen sekoitus loihtii Bella Italian pastaasi hetkessä.

Aglio & Peperoncino -mausteseos sopii erinomaisesti lukuisiin pastamuunnelmiin. Aglio & Peperoncinolla marinoidut kylmät pastasalaatit ovat hitti juhliin. Lisäksi mausteseos tuo hyvän makupotkun Välimeren vihanneksille, kuten munakoisoille ja kesäkurpitsalle, sugoissa tai jopa lihalle, kalalle ja katkaravuille.

Aglio & Peperoncino on erityisen maukas, jos se startataan lyhyesti etukäteen. Voit tehdä tämän yksinkertaisesti lisäämällä muutama ruokalusikallinen kuumaa (pasta) vettä haluttuun määrään mausteseosta ja anna sen hautua muutaman minuutin ajan.

Chilit ja valkosipuli antavat tälle mausteseokselle erityisen potkun, joka tulee Välimeren yrtteistä, basilikasta ja malmista
Ainesosat: valkosipuli, chili, paprika, sipuli, basilika, oregano, persilja.

Tykkäsitkö mausta? Lähetä meille viesti ja toivo tätä tuotetta kauppaan! 

Joulukalenteri luukku 12
Joulukalenteri luukku 13
Joulukalenteri luukku 14
Joulukalenteri luukku 15
Joulukalenteri luukku 16
Joulukalenteri luukku 17
Joulukalenteri luukku 18
Joulukalenteri luukku 19
Joulukalenteri luukku 20
Joulukalenteri luukku 21
Joulukalenteri luukku 22
Joulukalenteri luukku 23
Joulukalenteri luukku 24
Mauste.fi joulukalenteri 2024
Mauste joulukalenteri