Ceviche & Poké
9,95 €
Ceviche on perinteinen ruokalaji, jonka juuret ulottuvat syvälle Latinalaisen Amerikan rannikon historiaan ja kulttuuriin. Cevichen tarkkaa alkuperää ei ole selvitetty yksiselitteisesti, mutta suosituin teoria on, että se on peräisin Perusta, missä sitä juhlistetaan kansallisruokana. Cevichessä on useita alueellisia varianteja. Peru on erityisen tunnettu tiikerimaito (Leche de Tigre) marinadista.
Huuhtele kala tai äyriäiset huolellisesti kylmän veden alla, taputtele kuivaksi ja leikkaa pieniksi, tasakokoisiksi kuutioiksi (noin 1 cm). Äyriäisten kohdalla varmista, että ne ovat tasakokoisia. Laita kaikki kulhoon ja kaada tuorepuristettua sitruunan- tai limettimehua kalojen päälle niin, että ne peittyvät täysin. Ripottele valmiit ceviche-mausteet kalan päälle ja sekoita kaikki hyvin. Peitä kulho ja anna kalan marinoitua jääkaapissa 15–30 minuuttia, riippuen halutusta koostumuksesta. Parasta on tarjoilla kylmänä, esimerkiksi tortillachipsien, salaatin päällä tai bataattien ja maissin kanssa. Koska kala tai äyriäiset marinoidaan raakana, on ehdottoman tärkeää, että ne ovat täysin tuoreita ja korkealaatuisia.
Meksikossa Cevicheä tarjoillaan usein avokadon ja tomaattien kanssa. Mausteseoksemme tuottaa tasapainoisen profiilin suolaisten, makeiden, mausteisten ja happamien sävyjen kanssa. Sitruunan happamuus ja suola hallitsevat, minkä seurauksena kala ’kypsyy’ ja sen luonnollinen makeus korostuu. Tomaatit ja Demerara-sokeri tuovat miellyttävää makeutta, kun taas šalottsipuli, valkosipuli ja sipuli antavat ruoalle syvyyttä ja potkua. Kaprikset ja Piment d’Espelette tuovat tulista ja hedelmäistä särmää, ja korianteri lisää raikasta vivahdetta, joka täydentää kokonaisprofiilia.
Ainesosat:Käsittelemätön merisuola (ilman jodia), tomaatit, Demerara raakasokeri, šalottisipulit, kaprikset, sitrushedelmäjauhe (sitruunamehu, maltodekstriini), sitruunankuori, Piment d´Espelette, valkosipuli, sipuli, korianteri.
- Tuoteryhmä: Erikoissekoitukset
- Tuotenumero: 90100845102666
- Määrä: 100g