Sumakkipuun kuivatut punaiset marjat maistuvat miellyttävän happamilta, hedelmäisiltä ja hapokkailta ja ovat vähemmän mausteisia kuin etikka tai sitruuna.
8,95 €
Sumakki-hedelmät – turkki – 7% suolaa
Sumakki on välttämätön turkkilaisessa ja itämaisessa keittiössä.
Käyttö
Ripottele ruoan, erityisesti riisiruokien, päälle pöytämausteena. Se sopii hyvin myös munakoisojen, kalan ja äyriäisten, kanan, karitsan, marinaadin tai kastikkeiden kanssa kaikkiin ruokiin, joissa vaaditaan hienovaraista hapokkuutta.
Mausteiden valmistus turkkilaisiin ruokiin.
Hyvä tietää
Sumakki sopii erityisen hyvin pataruokien kanssa lihan, kalaruokien, papu- tai riisiruokien ja ruokien kanssa, joissa vaaditaan hienovaraista hapokkuutta. Käytä sitä missä tahansa, missä käyttäisit etikkaa.