Viherpippuri kokonaisena ”Malabar – 1. laatu”
Intian Malabarin rannikolta on optimaalinen pippuri kastikkeisiin.
Vihreällä pippurilla on paljon lievempi maku kuin mustalla ja valkoisella pippurilla. Hienojen ja intensiivisten vivahteiden ansiosta se sopii hyvin kastikkeiden, kuten tunnettuun pippurikastikkeen tai vaikkapa thaimaalaisiin curreihin. Hedelmäiset jälkiruoat mansikoilla, ananaksella ja mangolla saavat myös mielenkiintoisia ja monipuolisia makuja miedommasta viherpippurista. Kokeile suklaan kanssa.
Olipa kyseessä vihreä, musta tai valkoinen pippuri: Kaikki pippurityypit ovat peräisin Piper nigrumista, eli yhdestä ja samasta kasvista. Ne eroavat kuitenkin kypsyysasteeltaan ja jatkokäsittelystään. Vihreä paprika on kypsymätön, varhainen ja siksi vielä vihreinä poimittuja pippurin marjoja. Vihreät pippurit keitetään sitten hetken ja marinoidaan tai pakastekuivataan välittömästi. Näin Intiasta peräisin oleva vihreä pippuri säilyttää täyteläisen vihreän värinsä. Makua voi luonnehtia miedoksi ja mausteiseksi.
Ainesosat: 100% viherpippuria