Tellicherrypippuri vakuuttaa voimakkaan mausteisella ja puumaisella tuoksullaan ja perinteiseen mustapippuriin verrattuna sen maku on huomattavasti syvempi, voimakkaampi, lämpimämpi ja pähkinäisempi. Pippurikaserikoisuus maistuu erinomaisesti tummien kastikkeiden, lihan ja lintujen kanssa, ja se sopii myös kylmien välipalalautasten, levitteiden ja raikkaiden salaattien kanssa.
Tellicherry-pippuria voidaan käyttää erilaisiin lihalajeihin, kuten lampaan, vasikanlihaan, naudanlihaan, sianlihaan ja kanaan. Se antaa myös kalalle ja vihanneksille ekstraa.
Se saattaa muistuttaa perinteistä mustapippuria, mutta se on yksi hienoimmista laatuaan: Tellicherry-pippuri. Tämä poikkeuksellinen pippurierikoisuus on kotoisin Malabarin rannikolta Lounais-Intiassa, minkä vuoksi sitä kutsutaan myös Pippurirannikoksi. Hieno pippuri poimitaan käsin Periyarin luonnonsuojelualueen tiikerisuojelualueella vähän ennen kuin se on kypsä ja huolellisesti lajiteltu, minkä vuoksi Tellicherryä kutsutaan myös lempinimeksi ”late harvest pippuri”.