Skip to main content
 • Tahiti Vaniljajauha 5g

  Tahiti Vaniljajauhe 5g

  9,95 

  Viimeistele lukuisia jälkiruoia ainutlaatuisella tahitilaisen vaniljan kukkaisella vivahteella: parfeit, soufflet ja rahkajälkiruoat, vaniljajäätelö ja vaniljakastike, kaakao ja suklaajuoma, hedelmäsalaatt, panna cotta, keksit, kakut ja struudelit. Haute cuisine -kokit käyttävät tätä vaniljaa myös siipikarja- ja riistaruokien sekä kala- ja äyriäisruokien valmistuksessa, usein yhdessä kardemumman, neilikan, inkiväärin, chilin ja pippurin kanssa. Vinkkimme: Tämä korkealaatuinen vanilja on erittäin intensiivistä ja taloudellista. On parempi aloittaa pienellä annoksella ja lisätä vaniljaa tarvittaessa.

  Tahitilainen vaniljalla on kukkamainen, joka on epätavallista vaniljan tuoksulle. Tämä erottaa sen myös yleisemmästä Bourbon-vaniljasta, jota kasvatetaan Ranskan Bourbon-saarella Intian Valtamerellä, nykyisellä La Réunionilla, joka siten on osa Euroopan Unionia, Sen maku on paljon tummempi kuin Tahitilaisen. Tahitilainen vanilja sisältää vähemmän vanilliinia, mutta enemmän muita aromaattisia aineita, jotka antavat paloille ainutlaatuisen kukka-aromin. Synteettinen vanilliini tuoksuu vaniljalle, mutta toisaalta siitä puuttuu aidon vaniljan hieno ja monimutkainen maku. Valitettavasti tuotteet, joissa on korkealaatuista vaniljauutetta tai vaniljamassaa, ovat vähittäiskaupassa pikemminkin poikkeus kuin sääntö.

  Tämä orkidean Vanilla Tahitiensis tahitilainen vaniljatanko tulee Tahitilta Bora Boran saarelta. Vaniljauute saadaan kypsän hedelmän kapselista. Vaniljan maku keskittyy siemeniin ja siemeniä ympäröivään öljyyn. Alussa on keinotekoinen pölytys. Kypsät palot lajitellaan käsin ja kerätään laatutason mukaan. Käsittely on erittäin monimutkaista, koska tuoreissa paloissa ei ole juuri mitään makua. Vanilliini on ensin vapautettava entsymaattisella reaktiolla. Tätä varten juuri korjatuille hedelmille suoritetaan sarja kuumavesi- tai höyrykäsittelyjä. Tämä monimutkainen prosessi tekee tahitilaisesta vaniljasta yhden kalleimmista mausteista.

  100% Tahitilaista vaniljaa

  Maista myös näitä