Skip to main content
 • Mieto karkea chili ilman siemeniä.

  Meksikolainen rouhittu Peperoncino chili ilman siemeniä .

  Vahvuus 2-3/10,

  7,45 

  Tämä murskattu chili sisältää palon sisäseinämät ja hedelmälihan, mutta on siemenetön. Tämä tekee siitä yhden miedoista chililajikkeista.
  Hedelmäinen, maanläheinen, makeahko, raikas: nämä ovat rouhitun siemenettömän punaisen chilin pääominaisuudet. Tämä mieto yleischililajike sopii erinomaisesti keski- ja eteläamerikkalaisiin erikoisuuksiin sekä aasialaisiin ruokiin: sambaliin, salsaan, harissaan ja curryyn. Rouhittu siemenetön punainen chili antaa hienostuneen maun myös marinadeille, miedoille juustoille, currywurstille, pizzalle ja grilliruoille. Väri punainen ja tuoksu hyvin hedelmäinen.

  Mieto chili sopii täydellisesti myös kasviskeittojen, muhennosten, lihan, dippien, tomaattikeittojen, tomaattikastikkeiden ja lukuisten muiden kastikkeiden kanssa. Murskattu punainen chili ilman siemeniä jalostaa myös marinadeja, mietoja juustoja, currywurstia, pizzaa ja grillattuja ruokia.

  Maku
  Mausteisuusasteikko on 2-3/10. Laadukkaille chilihiutaleille on ominaista voimakas punainen väri. Ne tuoksuvat läpi ja hedelmäiseltä.

  Biologiselta kannalta katsottuna chilit ovat itse asiassa paprikaa ja kuuluvat nightshade-perheeseen. Peperoni, pepperoni, chili, peperoncini ovat vain muita nimiä paprikoille (Capsicum). Ne eroavat toisistaan ​​mausteisuuden, koon ja värin suhteen. Mausteisuus määräytyy kapsaisiinipitoisuuden mukaan. Suurin osa mausteisuudesta on ytimissä ja palossa olevissa hienoissa kalvoissa, joihin ne kiinnittyvät. Chili tulee alun perin Etelä-Amerikasta, jossa sitä viljellään edelleen pääasiassa. Kalifornia, Argentiina, Intia, Portugali ja erityisesti Meksiko ovat myös nykyään suurimpia chilintuottajia.

  Maista myös näitä